Izjava o politici zaštite privatnosti

Sistem www.testovi.ba posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka njegovih korisnika, uvažavajući najviše standarde u toj oblasti. Ta politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema informacijama koje www.testovi.ba prikuplja i obrađuje prilikom procesa registracije.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Lični su oni podaci koji Vas jedinstveno identificiraju na sistemu www.testovi.ba - konkretno, to je korisničko ime za koje ste se odlučili (mora biti jedinstveno), pristupna lozinka i Vaša e-mail adresa. Pristupne lozinke su enkriptirane naprednim 256-bitnim algoritmom i nemoguće ih je spoznati.

Korištenje i otkrivanje ličnih podataka

Sistem www.testovi.ba koristit će Vaše lične podatke isključivo za potrebe tehničkog upravljanja svojim stranicama, kako bi Vam se omogućio pristup modulu za on-line testiranje teorijskog dijela vozačkih ispita. Sistem www.testovi.ba neće učiniti, na bilo koji način niti u bilo kojim okolnostima, dostupnima Vaše lične podatke trećim stranama, niti će ih bilo gdje nuditi ili proslijeđivati. Tehničko i administrativno osoblje sistema www.testovi.ba je obavezano poštivati povjerljivost i tajnost Vaših podataka i pridržavati se općih akata Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH.

Sloboda izbora

Vi ste ti koji nadzirete informacije o sebi koje prilikom registracije prosljeđujete na www.testovi.ba. Međutim, ako ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke sa sistemom www.testovi.ba, molimo Vas da uvažite činjenicu kako u tom slučaju nećete moći pristupiti modulu za on-line testiranje. U slučaju promjene Vaših ličnih podataka (primjerice Vaše e-mail adrese), molimo Vas da o promjenama obavijestite sistem www.testovi.ba kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše lične podatke.

Cookie-ji

Cookie-ji su male datoteke koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našem sistemu omogućava prepoznavanje Vašega uređaja (PC, tablet, mobitel) kad sljedeći put posjetite stranice sistema www.testovi.ba. Sistem www.testovi.ba koristi cookie-je isključivo radi prikupljanja podataka o korištenju svojih stranica, kao što je to na primjer odabrani jezik (bosanski, hrvatski ili srpski). Cookie-ji ne sadržavaju podatke koji mogu identificirati osobu, pa je time osigurana zaštita Vaše privatnosti. Ovisno o Vašim postavkama, Vaš će internetski pretraživač (browser) automatski prihvaćati cookie-je. Međutim, postavke pretraživača možete promijeniti u bilo kojem trenutku i ipak pristupiti svim stranicama sistema www.testovi.ba, s time da se neke opcije koje se aŽuriraju putem cookie-ja neće automatski ažurirati.

Sigurnost

Sistem www.testovi.ba ulaže sve raspoložive resurse kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa ili neovlaštenog izdavanja.

Maloljetnici

Sistem www.testovi.ba savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve lične podatke na stranicama www.testovi.ba bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Sistem www.testovi.ba neće nikad svjesno prikupljati lične podatke od mlađih korisnika, neće ih ni na koji način procesuirati, niti će ih prosljeđivati trećim stranama bez odgovarajućeg dopuštenja.

Veze s drugim stranicama

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se isključivo na stranice kojima je domaćin sistem www.testovi.ba. Neke od tih stranice mogu u budućnosti sadržavati linkove (poveznice) s drugim davateljima usluga unutar sistema www.testovi.ba i izvan nje. U tim slučajevima se ova izjava o zaštiti privatnosti na njih ne odnosi. Kad napuštate naš web-site, molimo Vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakom drugom websiteu koji prikuplja lične podatke.

Obavijest o promjenama

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.